Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól 1,5 kg
olej 0,25 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z piekarnika

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso nacieramy oliwą i oprószamy kucharkiem i pieprzem. Odstawiamy na 4 godziny w chłodne mięso. Na brytfankę wsypujemy 0,5 kg soli i dajemy przygotowane mięso. Posypujemy 1 kg soli i dajemy do nagrzanego piekarnika do temp. 210 stopni i pieczemy 110 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.08.2015 07:58
smaczne mięsko
mirosława4 07.04.2015 20:06
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak