Karczek z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    80 dkg
  • cebula

  • olej

    1/2 szkl
  • zioła prowansalkie Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • bazylia otarta Prymat

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Przygotowane mięso kroimy na małe kawałki. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy zioła prowansalskie, tymianek, bazylię, kucharka oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Pokrojone mięso polewamy przygotowaną marynatą z dwóch stron. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulkę i mieszamy, odstawiamy na 2 godziny. Później przekładamy do woreczka i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temp.200 stopni ok.50 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 21.01.2016 16:37
smakowity karczek
Pani Domu 01.04.2013 12:25
lubię takie mięsko
ben-ka 31.01.2013 19:34
aromatyczny kurczaczek.
mirosława4 24.12.2012 21:25
smaczne mięso i przy okazji obiad :)
Łukasz15 01.12.2012 12:38
pyszny obiadek
Wafelek2601 28.10.2012 08:34
W sam raz na pyszny obiad
sara1 14.10.2012 17:58
apetyczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat