Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 80 dkg
cebula
olej 1/2 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z piekarnika

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Przygotowane mięso kroimy na małe kawałki. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy zioła prowansalskie, tymianek, bazylię, kucharka oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Pokrojone mięso polewamy przygotowaną marynatą z dwóch stron. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulkę i mieszamy, odstawiamy na 2 godziny. Później przekładamy do woreczka i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temp.200 stopni ok.50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 21.01.2016 16:37
smakowity karczek
Pani Domu 01.04.2013 12:25
lubię takie mięsko
ben-ka 31.01.2013 19:34
aromatyczny kurczaczek.
mirosława4 24.12.2012 21:25
smaczne mięso i przy okazji obiad :)
Łukasz15 01.12.2012 12:38
pyszny obiadek
Wafelek2601 28.10.2012 08:34
W sam raz na pyszny obiad
sara1 14.10.2012 17:58
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak