Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w rozmarynie i ostrej papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
oliwa 100 ml
Rozmaryn suszony Prymat 0,5 łyżeki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w rozmarynie i ostrej papryce

Mięso umyć , osuszyć i pokroić w plastry. Oliwę wymieszać z przyprawami. Wysmarować plastry mięsa. Ułożyć plastry jeden na drugim i odstawić na noc do lodówki. Upiec na mocno rozgrzanym grillu co jakiś czas przewracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak