Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 80 dkg
oliwa
musztarda
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Porada

W ten sposób zamarynowany karczek możemy upiec w piekarniku lub na grillu

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony karczek pokroić w plastry.
Krok 1 - Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich  foto
2
Plastry karczku wysmarować z obu stron oliwą i musztardą.
Krok 2 - Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich  foto
3
Oprószyć kucharkiem, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich  foto
4
Plastry karczku ułożyć jeden na drugim i wstawić na kilka minut do lodówki.
Krok 4 - Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich  foto
5
Potem przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Krok 5 - Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich  foto
6
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez ponad godzinę aż mięso się ładnie zarumieni. Wyjąć i podawać.
Krok 6 - Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich  foto
7
Wyjąć i podawać.
Krok 7 - Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 01.04.2015 07:17
extra mięsko
Beatris 17.12.2014 14:09
Apetycznie przygotowane mięsko:)
Bernadeta1 17.12.2014 12:06
bardzo smaczne mięsko
pajbek 17.12.2014 11:46
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak