Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 40 dkg
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
papryka kawałek
oliwa 4 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżki
cytryna 1/2
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w miodzie

Mięso myjemy i kroimy na dwa kawałki. Oprószamy marynatą do pieczeni. Cytrynę parzymy, przecinamy na pół i wyciskamy sok. Oliwę wlewamy do miseczki, dodajemy roztopiony miód i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą polewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Mięso pieczemy na rozgrzanej patelni. Podlewamy wodą dodajemy kolendrę i posiekaną paprykę. Dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy kucharek i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 01.02.2014 15:11
wspaniałe mięsko
dodi 20.01.2014 09:25
pyszne mięsko
mirosława4 19.09.2013 11:59
smakowicie się zapowiada :)
ben-ka 12.05.2013 09:28
wspaniałe to mięsko,moje smaki....
barbara11561 29.11.2012 17:30
świetne mięsko
RenataZ-et 04.11.2012 13:15
fajne
Łukasz15 04.11.2012 11:55
Znakomity
Wafelek2601 16.09.2012 09:12
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak