Karczek w marynacie jogurtowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    40 dkg
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso osuszamy i kroimy na dwa kawałki. Delikatnie rozbijamy. Do miseczki dajemy jogurt naturalny, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz, kucharek, zioła prowansalskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą zalewamy rozbite mięso. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni i pieczemy mięso z dwóch stron. Następnie podlewamy woda i dusimy. Na koniec doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 10.11.2013 16:59
pyszny obiadek
Wacław 10.09.2013 15:33
pyszny ten obiadek !
olkaaa 23.05.2013 07:39
ciekawa propozycja
Aneta41 28.11.2012 18:55
palce lizac
misia53 12.11.2012 12:30
fotka może nie ciekawa ale mięsko zrobione według przepisu z pewnością bardzo smaczne
kuklik 26.09.2012 19:52
ciekawe
RenataZ-et 31.08.2012 23:03
smaczne mięsko
Agnieszka91 20.08.2012 12:55
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat