Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w marynacie jogurtowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 40 dkg
jogurt naturalny 1/2 szkl
czosnek 2 ząbki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w marynacie jogurtowej

Umyte mięso osuszamy i kroimy na dwa kawałki. Delikatnie rozbijamy. Do miseczki dajemy jogurt naturalny, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz, kucharek, zioła prowansalskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą zalewamy rozbite mięso. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni i pieczemy mięso z dwóch stron. Następnie podlewamy woda i dusimy. Na koniec doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.11.2013 16:59
pyszny obiadek
Wacław 10.09.2013 15:33
pyszny ten obiadek !
olkaaa 23.05.2013 07:39
ciekawa propozycja
Aneta41 28.11.2012 18:55
palce lizac
misia53 12.11.2012 12:30
fotka może nie ciekawa ale mięsko zrobione według przepisu z pewnością bardzo smaczne
kuklik 26.09.2012 19:52
ciekawe
RenataZ-et 31.08.2012 23:03
smaczne mięsko
Agnieszka91 20.08.2012 12:55
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak