Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w majeranku

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
oliwa 6 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w majeranku

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony karczek pokroić w plastry.
Krok 1 - Karczek w majeranku  foto
2
Natrzeć oliwą, drobno posiekanym czosnkiem, kucharkiem, pieprzem oraz majerankiem.
Krok 2 - Karczek w majeranku  foto
3
Przełożyć do miseczki, ułożyć jeden na drugim i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 3 - Karczek w majeranku  foto
4
Po tym czasie plastry karczku ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 4 - Karczek w majeranku  foto
5
Piec około godziny.
Krok 5 - Karczek w majeranku  foto
6
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 6 - Karczek w majeranku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.05.2014 14:00
moje ulubione mięsko, pyszne
Renata9 17.05.2014 08:44
smaczne mięsko
Krystyna32 17.05.2014 08:28
bardzo apetyczny
Luki 17.05.2014 08:18
Super mięso
Wiesława1 17.05.2014 07:55
Pysznie przyrządzone mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak