Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pod pierzynką serową.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 600 gr
ser żółty 500 gr
cebula 2 szt
majonez 1 słoik
oregano 1/2 łyżeczki (Prymat)
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki (Prymat)
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki (Prymat)
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyzeczki
sól do smaku
Do dekoracji:
ogórek zielony
pomidor
bazylia świeża
rozmaryn świeży
natka pietruszki

Porada

Można potrzeć dwa rodzaje ser żółtego.

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pod pierzynką serową.

1.
Karczek płuczemy ,osuszamy, kroimy na cienki plastry.wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce .Karczek układamy ciasno na blasze i posypujemy wymieszanymi przyprawami, cebulę kroimy w półksiężyce układamy na przyprawach, ścieramy na tarce (grube oczka ) ser na przemian.Na ser rozsmarowujemy majonez, wkładamy do piekarnika i zapiekamy 40 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 01.02.2017 14:04
pyszne jedzonko
Bożena Matuszczyk 01.02.2017 10:21
Dziękuję dziewczyny.;)
gosia56 01.02.2017 10:11
pyszne mięsko ;)
gusia1000 01.02.2017 00:08
Dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak