Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczek po wenecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek
pieczarki 6
cebula
majonez
ketchup
ser gouda

Przepis i sposób przygotowania na: karczek po wenecku

Karczek mocno zbić tłuczkiem do mięsa, pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cieniutkie plastry, ser żółty zetrzeć na grubej tarce. Płaską dużą brytfankę wyłożyć folią aluminiowa. Układać na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek. Plaster obok plastra. Na każdy z nich ułożyć pokrojone pieczarki, rozdrobnione plastry cebuli (po 2 na każdy plaster karczku) posypać startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra położyć kopiastą łyżkę majonezu (babuni)i posypać szczyptą bazyli. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 19.07.2011 17:29
super
madagaskar 28.03.2011 13:12
mniam mniam
Angelika12 07.11.2010 16:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak