Karczek po myśliwsku

Karczek po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Owoc jałowca cały Prymat

    2-3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

    2-3 łyżki
  • goździki mielone

    1/4 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karczek po myśliwsku

Kroki postępowania

Krok 1 - Karczek po myśliwsku foto
Liść laurowy pokruszyć czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystkie składniki marynaty połączyć.
Krok 2 - Karczek po myśliwsku foto
Umyte mięso natrzeć ze wszystkich stron, włożyć do rękawa, zawiązać i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny.
Krok 3 - Karczek po myśliwsku foto
Mięso z rękawem przełożyć na blaszkę, podlać 1 szklanką wody. W rękawie wykałaczką zrobić kilka dziurek, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

benka 30.06.2017 18:57
Swojska wędlina najsmaczniejsza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat