Karczek pieczony w sosie własnym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    1-1,5 kg
  • ziola prowensalskie

    do natarcia
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do natarcia
  • sól

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • woda

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, nacieramy solą i pieprzem, następnie posypujemy papryka i ziołami i również nacieramy, zostawiamy w lodówce na około 2 -3 godziny, następnie wkładamy mięso do naczynia do zapiekania, posypujemy ziołami i czosnkiem, podlewamy woda i zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez około 2 godziny, przed końcem zapiekania ściągamy pokrywę i pozwalamy zarumienić się mięsku z góry

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 08.03.2014 12:26
SMACZNY KARCZEK)
Ada-Gaba 05.11.2013 22:41
bardzo apetyczne danie
[email protected] 14.07.2013 21:25
musze spróbować
Laila2786 30.04.2013 17:05
mniam pyszności
Magula 19.02.2013 13:04
pysznosci
pajbek 07.02.2013 12:27
Super przepis na smakowite mięsko :-)
Kasnaj 05.02.2013 20:34
super :)
Alex_M 04.02.2013 20:08
przepyszne miesko!
Zuzelka 04.02.2013 12:30
Pyszne :) i proste :) pozdrawiam
evita0007 04.02.2013 12:29
mmmm pysznie wygląda :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat