Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony w sosie własnym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1-1,5 kg
ziola prowensalskie do natarcia
Papryka słodka mielona Prymat do natarcia
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony w sosie własnym

Mięso myjemy, nacieramy solą i pieprzem, następnie posypujemy papryka i ziołami i również nacieramy, zostawiamy w lodówce na około 2 -3 godziny, następnie wkładamy mięso do naczynia do zapiekania, posypujemy ziołami i czosnkiem, podlewamy woda i zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez około 2 godziny, przed końcem zapiekania ściągamy pokrywę i pozwalamy zarumienić się mięsku z góry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 08.03.2014 12:26
SMACZNY KARCZEK)
Ada-Gaba 05.11.2013 22:41
bardzo apetyczne danie
Wojt@s
Wojt@s 14.07.2013 21:25
musze spróbować
Laila2786 30.04.2013 17:05
mniam pyszności
Magula 19.02.2013 13:04
pysznosci
pajbek 07.02.2013 12:27
Super przepis na smakowite mięsko :-)
Kasnaj 05.02.2013 20:34
super :)
Alex_M 04.02.2013 20:08
przepyszne miesko!
Zuzelka 04.02.2013 12:30
Pyszne :) i proste :) pozdrawiam
evita0007 04.02.2013 12:29
mmmm pysznie wygląda :-)
dodi 04.02.2013 12:21
Warto spróbować
Konczi 04.02.2013 12:12
Lubię takie pieczenie i podane z buraczkami pycha!
Bogumiła
Bogumiła 04.02.2013 11:59
fajnie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak