Karczek pieczony.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    80 dag
  • tłuszcz do smażenia

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • papryka

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek pociąć na plastry,oprószyć przyprawami i włożyć na noc do lodówki.Na rozgrzany tłuszcz wkruszamy kostkę rosołową i układamy mięso.Obsmażamy z każdej strony na rumiano,podlewamy wodą,posypujemy posiekaną cebulką i czosnkiem i dusimy do miękkości.Mięso wyjmujemy,przygotowujemy mieszankę wody,mąki i śmietany,wlewamy do tłuszczu.Wkładamy karczek i jeszcze chwile dusimy w sosie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 02.01.2014 09:50
zapowiada się smacznie
gosia56 15.12.2013 13:55
pyszne mięsko
Łukasz15 14.12.2013 21:01
Bardzo smaczny
Aannkaa82 05.11.2013 21:05
Takie mięsko to ja lubie :)
Adam/ZUB3R 05.11.2013 16:01
smaczne mięso
ankaryba 25.10.2013 08:31
bardzo lubię :-)
gacopierz23 09.10.2013 22:20
dobre mięso
Ela15 20.09.2013 06:09
super przepis
olkaaa 16.09.2013 10:43
wygląda smakowicie
Seba 13.09.2013 08:44
lubię karczuś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat