Karczek pieczony.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • tłuszcz do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

  • czosnek

  • papryka

  • śmietana 12-procentowa

    2 łyżki
  • karkówka

    1 wieprzowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć pod bieżącą wodą,osuszyć ręcznikiem papierowym.Pokroić w plastry.Oprószyć solą,pieprzem,papryką i drobno pokrojonym czosnkiem.Włożyć na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, pokruszyć kostkę rosołową i ułożyć plastry mięsa.Obsmażyć na rumiano z każdej strony,następnie podlać wodą,przykryć pokrywką i dusić do miękkości.
Mięso wyjąć i przyrządzić sos: mąkę rozmieszać z modą,dodać śmietanę i wlać do tłuszczu.
łożyć mięso i jeszcze chwile poddusić w sosie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 23.02.2014 07:34
smaczne mięsko
Ewelina38 10.01.2014 08:26
serwujesz pyszny obiadek :)
Łukasz15 07.01.2014 17:07
Pyszne mięsko
plocia 01.12.2013 14:59
Takie kurczaki to ja też lubię
Seba 08.11.2013 09:56
smaczne mięsko
caralajna 24.10.2013 09:45
super obiad
Wafelek2601 13.10.2013 20:21
Bardzo lubię taki karczuś
PIOTR11 09.10.2013 09:43
takie mięso lubię
Ela15 22.09.2013 20:34
bardzo smaczne danie
Grazyna0211 12.09.2013 09:39
smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat