Karczek pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    2 kg
  • olej

    3 łyzki
  • kostka rosołowa

    0,5 sztuki
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek myjemy, suszymy.
Do miski wlewamy olej, dodajemy pokruszoną połowę kostki rosołowej, majeranek, sól pieprz.
Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na całą noc - przykryte folią aluminiową.
Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego do 150*C piekarnika i pieczmy od 1h do 1,5h.
Kroimy ostudzone w plastry i wcinamy z pieczywem;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 03.04.2012 12:09
Doskonała domowa wędlina!
treonina 12.03.2012 08:51
świeży chlebek z takim karczkiem jest po prostu cudowny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat