Karczek panierowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    50 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda

    do smaku
  • olej

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić. Oprószyć sola i pieprzem. Posmarować musztardą. Jajka roztrzepać z dwoma łyżkami wody, można dodać przyprawę kuchenną. Przygotowane mięso panierować w jajku, bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat