Karczek na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    ok1 kg
  • marynata

  • piwo

    ok 1/2 szkl można troszkę wiecej
  • musztarda

    2 łyżki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka pełna
  • miód

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry ,oprószyć sola i pieprzem. Odstawić. Musztardę połączyć z piwem,miodem i papryką. Zalać mięso i ponownie odstawić na ok 2 godz. Można mięso odwrócić czy też wymieszać. Wykładać na ruszt i grillować z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 28.06.2017 00:08
smakowite danie
Bożena Matuszczyk 26.06.2017 07:15
Pyszne mięsko chętnie sie poczęstuje.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat