Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek Eli po staropolsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastry karczku wieprzowego 5 sztuk
Marynata w płynie szlachecka Prymat 1 sztuka
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek Eli po staropolsku

Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym płaty karczku lekko rozbić tłuczkiem.Do woreczka wsypać marynatę,dodać olej i wymieszać.Do marynaty w woreczku dodać mięso i obtoczyć marynatą.Woreczek zamknąć zapinką i włożyć do lodówki przynajmniej na 30 minut (ja trzymałam 6 godzin). Mięso wyjąć z marynaty i piec na grillu (odwrócić na drugą stronę w połowie pieczenia) około 25-30 minut.Podawać z sosem tatarskim lub paprykowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 29.12.2010 12:04
Apetyczne miesko :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak