Karczek duszony z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    1 kg
  • cebula

    1
  • kurki blanszowane

    250 g
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    do smaku
  • rosół

    1 szk
  • olej do smażenia

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karczek duszony z kurkami foto
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry średniej grubości. Każdy kawałek mięsa oprószyć przyprawami i zostawić tak na 10 minut. W międzyczasie rozmrozić kurki i pokroić obraną i umytą cebulą w kostkę. Szeroki rondel rozgrzać, wlać 3 łyżki oleju i na gorący tłuszcz kłaść plastry mięsa obsmażając je z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Karczek duszony z kurkami foto
Następnie dodać cebulę, chwilę smażyć a potem podlać rosołem, przykryć pokrywkę i dusić prawie do miękkości.
Krok 3 - Karczek duszony z kurkami foto
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać kurki i dusić jeszcze kilka minut
Krok 4 - Karczek duszony z kurkami foto
Ewentualnie doprawić i podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiaaa 09.08.2015 17:35
Przepyszne :)
Ada-Gaba 07.06.2015 16:12
rewelacyjny obiad
endzi 07.05.2015 18:39
Wyglada bardzo smakowicie!
wioleczka83 19.10.2014 16:39
super danie na obiadek
ZEWA 01.03.2014 09:27
Dziękuję, szkoda że już mi sie zapas kurek skończył :)
Przepisy Joanny 28.02.2014 19:11
pyszna karkóweczka
Poison1988 11.02.2014 11:02
pysznie podane, chętnie wypróbuję bo jeszcze nie jadłam takich rarytasów :) super!
aginaa 11.02.2014 07:40
mmm... jaki apetyczny
Megg 11.02.2014 00:41
wygląda przepysznie
Ania321 10.02.2014 23:30
apetyczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat