Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek długo pieczony Zewy

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składnik główny

karkówka 2 kg bez kości

Marynata

przyprawy 40 g
papryka 1 łyżeczka wędzona
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łużeczka

Porada

Przyprawy - gotowa mieszanka ( czosnek, pieprz czarny, seler, pietruszka, sól, cukier )

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek długo pieczony Zewy


Karkówkę umyć i osuszyć.
Przyprawy wymieszać i ta mieszanką natrzeć całe mięso.
Ułożyć je w dowolnym naczyniu, zakryć i wstawić do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie mięso wyłożyć na kratkę z wyposażenia kuchenki, pod spód wsunąć blachę z wlaną wodą.
Karkówkę piec 5 godzin w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Upieczoną karkówkę wystudzić, wstawić do lodówki i podawać na zimno na przykład do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.04.2015 19:14
Cudownie musiał smakować :)
Bernadeta1 09.04.2015 14:04
kusi smakiem i wyglądem, pycha
justynkag 09.04.2015 12:19
Bardzo smakowicie wygląda
Konczi 09.04.2015 11:44
ooo to się kawałek pysznego mięsiwka :)) porywam :)
mysza75 09.04.2015 11:37
jakie pyszne mięsko mniam
paulina2157 09.04.2015 11:17
pięknie i apetycznie wygląda
Mniam 09.04.2015 11:16
Rewelacyjne mięsko. Wyobrażam sobie jakie musi być smaczne!
Aleksandra/Olcia 09.04.2015 11:03
bardzo smakowity
iskierka.ag 09.04.2015 10:43
Ależ apetyczna skórka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak