Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karasie w sosie ziołowo- winnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
białe wino 1/2 szklanki
cytryna 2 sztuki
oliwa 4-5 łyżek
zioła 2 łyżki
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karasie w sosie ziołowo- winnym

Ryby należy sprawić, umyć, osuszyć i skropić sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, obłożyć plasterkami cytryny. Odstawić na około godzinę. Ząbki czosnku zmiażdżyć, wymieszać z dwiema łyżkami oliwy z oliwek, kwaśną śmietaną, solą, dowolnymi ziołami i pieprzem. Mieszanką natrzeć ryby. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej rybę, skropić ją obficie winem, folię zawinąć. Rybę grillować przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.11.2013 16:23
smaczny obiad
Wafelek2601 17.10.2013 10:02
rakow2 - Karaś na pewno nie ma nic przeciwko winnemu sosikowi. Przepis super. Lubię karasia.
IKrakowianka 17.03.2013 20:52
super pomysł na pyszne danie
rakow2
rakow2 22.12.2011 15:14
a co na to karaś ?
rakow2
rakow2 22.12.2011 15:14
a co na to karaś ?
pioge7 20.01.2011 17:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak