Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karaś pieczony w maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karaś 1
masło 3-4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karaś pieczony w maśle

Kroki postępowania

1
Świeżą rybę pozbawiamy łusek i wnetrzności - dokładnie myjemy. O srodka i od zewnątrz nacieramy rybę świeżo zmieloną solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem, dodatkowo lekko doprawiamy przyprawą do ryb.
Krok 1 - Karaś pieczony w maśle foto
2
Do środka ryby wkładamy 1 łyżeczkę masła, a pozostałe przekładamy do naczynia żaroodpornego do którego wkładamy rybę - przykrywamy.
Krok 2 - Karaś pieczony w maśle foto
3
W temp 180* rybę pieczemy 15 minut, po czym odwracamy na druga stronę i pieczemy kolejne 10 minu
Krok 3 - Karaś pieczony w maśle foto
4
Ja rybe podałem z domowymi frytkami oraz surówką
Krok 4 - Karaś pieczony w maśle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.11.2013 12:27
Bardzo lubię pieczone ryby;)
jozefinach 09.05.2013 21:44
Rybka wygląda bardzo smakowicie.
Kate131 05.09.2012 08:22
super
edita15 01.09.2012 17:43
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak