Kapustka wigilijna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1,5 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • masło

    150 g
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • kostka grzybowa

    2 sztuki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną obgotowujemy, odlewamy i smażymy partiami na maśle. Pieczarki obieramy, kroimy w talarki i smażymy na oleju. Kapustę i pieczarki przekładamy do garnka, dodajemy listki laurowe, kostki grzybowe, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem ziołowym. Następnie wlewamy wodę (tyle, aby nie przykryła kapusty). Całość dusimy do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 24.08.2013 11:47
bardzo smaczna
Katarzyna59 20.08.2013 07:15
smaczna, tradycyjna kapustka, extra
IwonaKa 17.06.2013 11:18
świetna,robię podobnie tylko bez majeranku,muszę spróbować dodac
Ela15 21.05.2013 10:04
najsmaczniejsza w święta:)
Kasia36 25.02.2013 20:04
bardzo ciekawy przepis na kapustę kiszoną, pyszne :)
ONY_za_kare 03.02.2013 09:47
ale zapachniało świętami :)
pierniczkowo 02.01.2013 12:05
to prawda, taka kapustka najlepiej smakuje w Wigilię
Ewelina38 01.01.2013 17:28
uwielbiam ją ale tak wyjątkowo smacznie smakuje tylko raz w roku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat