Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka wigilijna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
pieczarki 1 kg
masło 150 g
majeranek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
kostka grzybowa 2 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka wigilijna

Kapustę kiszoną obgotowujemy, odlewamy i smażymy partiami na maśle. Pieczarki obieramy, kroimy w talarki i smażymy na oleju. Kapustę i pieczarki przekładamy do garnka, dodajemy listki laurowe, kostki grzybowe, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem ziołowym. Następnie wlewamy wodę (tyle, aby nie przykryła kapusty). Całość dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.08.2013 11:47
bardzo smaczna
Katarzyna59 20.08.2013 07:15
smaczna, tradycyjna kapustka, extra
IwonaKa 17.06.2013 11:18
świetna,robię podobnie tylko bez majeranku,muszę spróbować dodac
Ela15 21.05.2013 10:04
najsmaczniejsza w święta:)
Kasia36 25.02.2013 20:04
bardzo ciekawy przepis na kapustę kiszoną, pyszne :)
ONY_za_kare 03.02.2013 09:47
ale zapachniało świętami :)
pierniczkowo 02.01.2013 12:05
to prawda, taka kapustka najlepiej smakuje w Wigilię
Ewelina38 01.01.2013 17:28
uwielbiam ją ale tak wyjątkowo smacznie smakuje tylko raz w roku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak