Kapusta zasmażana z kopytkami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kopytka:

  • ziemniaki

    800 gramów
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    300 gramów

Kapusta:

  • boczek surowy

    300 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • kapusta biała

    500 gramów
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    500 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu.
Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki.
Koperek siekamy, dodajemy do kapusty.
Podajemy razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat