Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z kopytkami

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić.

Składniki:

Kopytka:

ziemniaki 800 gramów
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 300 gramów

Kapusta:

boczek surowy 300 gramów
cebula 1 sztuka
kapusta biała 500 gramów
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z kopytkami

Cebulę siekamy, boczek kroimy w paski. Smażymy na rozgrzanym smalcu.
Dodajemy poszatkowaną kapustę, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Oprószamy mąką dokładnie łączymy składniki.
Koperek siekamy, dodajemy do kapusty.
Podajemy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak