Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z kapusty kiszonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
woda 2 l
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziemniaki 4 szt.
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z kapusty kiszonej

Kapustę należy wypłukać z nadmiaru kwasu, zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy około 1 godziny. Ziemniaki obieramy, myjemy i zagotowujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dolewamy troszkę wody i dalej gotujemy. Cebulę podsmażamy na smalcu ,dodajemy do kapusty,doprawiamy solą,pieprzem.Kiedy kapusta jest już bardzo miękka a woda odparuje dodajemy zasmażkę ( rozpuszczamy na patelni masło, dodajemy mąkę aż do zagęszczenia) Ugotowane ziemniaki odcedzamy, tłuczemy na jednolitą masę i dodajemy do kapusty. Razem wszystko zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.09.2014 12:18
dobra kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak