Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana ,, Trzech sióstr „:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiszona klapusta 30 dag
słonina wędzona 15 dag
koper pokrojony 3 łyzki
cukier - do smaku
pieprz mielony - do smaku
mąka 1 łyzka
przyprawa uniwersalna - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana ,, Trzech sióstr „:

Znam kilka rodzajów kapusty kiszonej zasmażanej. Ta jednak zdecydowanie najbardziej mi odpowiada smakowo. A dlaczego taka nazwa prawie rodem z Czechowa ? W Opalenicy w takim starym rodzinnym domu mieszkały trzy moje Ciocie ( były siostrami ) .I to właśnie One nauczyły mnie tak robić kapustę .
Kapustę zalać woda i obgotować .Odcedzić .Słoninkę drobno pokroić i wytopić z niej skwarki. Wlać wrzącą wraz z wytopionym tłuszczem do kapusty. Dodać koper i mąkę . Wymieszać i chwilę ogrzewać . Doprawić pieprzem, cukrem i kostką bulionową ( lub inną przyprawą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misiek123 20.04.2011 16:02
pychotka
Henryka2 27.12.2010 17:53
Pyssznoć!
cukiereczek 24.12.2010 12:32
Tak fajny przepis
Katarzyna/kate1980 23.12.2010 23:28
fajny przepis wart wypróbowania
iwa643 20.12.2010 07:08
fajna
matii6 18.12.2010 20:40
wygląd niebiański a smak na pewno też

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak