Kapusta zasmażana staropolska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    500 gram
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    2 szczypty
  • kosta rosołowa

    1 sztuka
  • woda

    2 szklanki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Kminek mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę siekamy i dajemy do garnka. Gotujemy aż się cała woda wyparuje i przypalimy kapustę. Jest to konieczne. Garnek ma nie być czas, ale trzeba przypalić aby smakowała jak z ogniska. Potem dolewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu 15 minut. Na koniec wodę pozostałą mieszamy z mąką i dodajemy i ciągle mieszając na małym ogniu dusimy około 1 minuty. Gotowe. Idealna do ziemniaków, schabowego, pierogów ;)

Można dodać ze dwa suszone grzyby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata77 18.06.2011 07:53
taką robię często -smaczna
Ewa111 29.08.2010 14:38
lubimy taką kapustę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat