Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta zasmażana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
koperek 1 pęczek
olej 3 łyżki
boczek wędzony 150 g
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta zasmażana

Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Kapistę szatkujemy, dodajemy stopniowo do cebuli z boczkiem. Następnie zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Dodajemy sól i pieprz. Pod sam koniec dodajemy koperek, masło i cały czas mieszając wsypujemy mąkę tak aby nie powstało grudek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 15.09.2016 23:42
bardzo lubię , jako dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak