Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
cebula 1 szt
masło 2-3 łyżki
przyprawa uniwersalna 1-2 łyżeczki
pieprz
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyścic z wierzchnich liści i poszatkować. Ugotować do miekkości w posolonej wodzie.
Krok 1 - Kapusta zasmażana foto
2
Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyc na łyżce masła. Następnie dodać ugotowaną kapustę.
Krok 2 - Kapusta zasmażana foto
3
Doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem (jeśli to konieczne również posolić)
Krok 3 - Kapusta zasmażana foto
4
Z pozostałego masła i maki zrobić zasmażkę. Dodać do kapusty. Wymieszać i chwilkę (krótko) przesmażyć. Kapusta jest świetnym dodatkiem do mięsa.
Krok 4 - Kapusta zasmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 09.09.2015 23:09
dobry pomysł
patryska76 09.09.2015 20:50
smaczna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak