Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

kapusta kiszona 500 g
cebula biała 2
boczek parzony 150 g
cukier 1 łyżeczka
smalec 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie mielone Prymat szczypta

Na zasmażkę

mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną odsączam z nadmiaru soku . Jak jest mocno kwaśna to płuczemy we wodzie . Kapustę wrzucam do garnka, a następnie zalewam wrzątkiem w taki sposób, aby woda przykryła całą kapustę .

Krok 1 - Kapusta zasmażana foto
2
Na rozgrzaną patelnię daję pokrojony w kostkę boczek . Smażymy do wytopienia się tłuszczu dodaję cebulkę .
Krok 2 - Kapusta zasmażana foto
3
Cebulę kroimy w kostkę
Krok 3 - Kapusta zasmażana foto
4
Ugotowaną kapustę odsączamy , przekładamy do patelni i dusimy jeszcze 10 minut . Dajemy 2 łyżki mąki mieszany i przyprawiamy .
Krok 4 - Kapusta zasmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.07.2015 14:49
idealny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak