Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • kapusta kiszona

    500 g
  • cebula biała

    2
  • boczek parzony

    150 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • smalec

    50 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 listki
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    szczypta

Na zasmażkę

  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta zasmażana foto
Kapustę kiszoną odsączam z nadmiaru soku . Jak jest mocno kwaśna to płuczemy we wodzie . Kapustę wrzucam do garnka, a następnie zalewam wrzątkiem w taki sposób, aby woda przykryła całą kapustę .

Krok 2 - Kapusta zasmażana foto
Na rozgrzaną patelnię daję pokrojony w kostkę boczek . Smażymy do wytopienia się tłuszczu dodaję cebulkę .
Krok 3 - Kapusta zasmażana foto
Cebulę kroimy w kostkę
Krok 4 - Kapusta zasmażana foto
Ugotowaną kapustę odsączamy , przekładamy do patelni i dusimy jeszcze 10 minut . Dajemy 2 łyżki mąki mieszany i przyprawiamy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 09.07.2015 14:49
idealny dodatek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat