Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta biała

    1 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • kostka mięsna

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • pieczarki

    50 dkg
  • kiełbasa podwawelska

    1 szt

Zasmażka

  • Smalec wieprzowy

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy. Oprószamy solą i odstawiamy, aby zmiękła. W tym czasie obieramy pieczarki, kroimy i smażymy. Kiełbasę kroimy i smażymy. Do kapusty wlewamy wodę, dajemy smalec, kostkę mięsną i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dajemy pieczarki i kiełbaskę. Na koniec robimy zasmażkę i wlewamy do kapusty. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 1 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 23.02.2015 12:13
U mnie często gości taka kapustka , bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat