Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1 szt
smalec 1 łyżka
kostka mięsna
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
pieczarki 50 dkg
kiełbasa podwawelska 1 szt

Zasmażka

Smalec wieprzowy 1 łyżka
mąka 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę szatkujemy. Oprószamy solą i odstawiamy, aby zmiękła. W tym czasie obieramy pieczarki, kroimy i smażymy. Kiełbasę kroimy i smażymy. Do kapusty wlewamy wodę, dajemy smalec, kostkę mięsną i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dajemy pieczarki i kiełbaskę. Na koniec robimy zasmażkę i wlewamy do kapusty. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 1 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.02.2015 12:13
U mnie często gości taka kapustka , bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak