Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
smalec 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
sól
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

oczyszczoną kapustę szatkujemy. Delikatnie solimy i odciskami. Odstawiamy, aby zmiękła. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dajemy łyżkę smalcu, trochę kucharka i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Jak kapusta będzie miękka to robimy zasmażkę. Na patelni roztapiamy jedną łyżkę smalcu, dodajemy mąkę i delikatnie rumienimy. Zarumienioną mąkę podlewamy wodą i energicznie mieszamy. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze przez dwie minuty. Odstawiamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 10.03.2014 09:49
prosta i pyszna
mirosława4 08.12.2013 15:54
bardzo dobra
alaaa 20.11.2013 10:41
bardzo lubię do mielonego
IlonaAlbertos 14.11.2013 17:34
Lubię kapustkę.
Dorian 29.10.2013 18:57
pyszna kapustka
olkaaa 19.10.2013 10:20
bardzo lubię
Rybciia 03.10.2013 10:34
bardzo lubię :-)
barbara11561 01.10.2013 13:36
bardzo dawno nie robiłam takiej kapusty:)
ONY_za_kare 10.09.2013 12:25
fajna do obiadu :)
Katarzyna59 10.09.2013 07:23
lubię taką kapustkę
Alex_M 08.09.2013 17:14
smaczna kapustka :)
romanrafal
romanrafal 08.09.2013 12:43
oj dawno takiej nie jadłem,smaczna
Iwusia 05.09.2013 23:29
wspaniałe do obiadu
Renata9 04.09.2013 20:54
pyszna kapustka, bardzo lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak