Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
cebula biała
sól
ziele angielskie
plaster szynki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną odciskamy. Wrzucamy do garnka dodając trochę soku z kiszenia oraz uzupełniamy wodą ( tak aby woda była równo z kapusta). Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 1 - Kapusta zasmażana foto
2
Nastepnie odlewamy połowę wody. Cebulę i szynke kroimy i przesmażamy najlepiej na maśle. Zarumienione dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Kapusta zasmażana foto
3
Doprawiamy solą i pieprzem. Nadal dusimy ok. 10 minut. Smacznego.
Krok 3 - Kapusta zasmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.02.2014 10:29
smaczna do obiadu
kate.500 24.11.2013 17:45
pyszna kapustka
gosia1988 25.10.2013 10:34
lubię taką
Malgorzata549 21.10.2013 11:51
lubie taką :)
ben-ka 02.10.2013 13:28
Bardzo lubię kapustę zasmażaną do golonki i schabowego.
Bernadeta1 18.05.2013 13:08
zasmażana zawsze robię ze słodkiej kapusty ale ta też jest smaczna
Róża1 17.05.2013 23:36
ja robię trochę inaczej, ale ta też na pewno jest smaczna:-)
fotoviderek 21.04.2013 14:29
Taką lubię :)
iwi 19.04.2013 15:03
Dobra kapusta w takim wydaniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak