Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

  • cebula biała

  • sól

  • ziele angielskie

  • plaster szynki

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta zasmażana foto
Kapustę kiszoną odciskamy. Wrzucamy do garnka dodając trochę soku z kiszenia oraz uzupełniamy wodą ( tak aby woda była równo z kapusta). Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 2 - Kapusta zasmażana foto
Nastepnie odlewamy połowę wody. Cebulę i szynke kroimy i przesmażamy najlepiej na maśle. Zarumienione dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Kapusta zasmażana foto
Doprawiamy solą i pieprzem. Nadal dusimy ok. 10 minut. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 13.02.2014 10:29
smaczna do obiadu
kate.500 24.11.2013 17:45
pyszna kapustka
gosia1988 25.10.2013 10:34
lubię taką
Malgorzata549 21.10.2013 11:51
lubie taką :)
ben-ka 02.10.2013 13:28
Bardzo lubię kapustę zasmażaną do golonki i schabowego.
Bernadeta1 18.05.2013 13:08
zasmażana zawsze robię ze słodkiej kapusty ale ta też jest smaczna
Róża1 17.05.2013 23:36
ja robię trochę inaczej, ale ta też na pewno jest smaczna:-)
fotoviderek 21.04.2013 14:29
Taką lubię :)
iwi 19.04.2013 15:03
Dobra kapusta w takim wydaniu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat