Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • smalec

  • mąka

  • pieprz

  • kapusta biała

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy i złocimy na smalcu lub oleju, dodajemy do kapusty. Na patelnię bez tłuszczu dajemy mąkę około 2 łyżek i rumienimy, następnie wlewamy wodę (około pół szklanki) i mieszamy aby nie powstały grudki, następnie dodajemy do kapusty przelewajac przez sito, przyprawiamy pieprzem. Doskonale smakuje z kotletem schabowym jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat