Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2
smalec
mąka
pieprz
kapusta biała 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Kapustę gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy i złocimy na smalcu lub oleju, dodajemy do kapusty. Na patelnię bez tłuszczu dajemy mąkę około 2 łyżek i rumienimy, następnie wlewamy wodę (około pół szklanki) i mieszamy aby nie powstały grudki, następnie dodajemy do kapusty przelewajac przez sito, przyprawiamy pieprzem. Doskonale smakuje z kotletem schabowym jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak