Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z żeberkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta kiszona 6 łyżek
kapusta biała 1/2 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
żeberka 1 kg

przyprawy

sól szczypta
pieprz szczypta
kminek Prymat szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna szczypta
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z żeberkami

Żeberka umyć, poporcjować, zalać wodą i pogotować. Kapustę białą poszatkować, sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Następnie dodać kapustę kiszoną, marchew startą na grubych oczkach, cebulę podsmażoną na oliwie, podgotowane żeberka. Zalać wywarem i doprawić przyprawami. Gotować do miękkości na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 10.02.2016 21:20
bardzo lubię takie jedzonko
Katrina.u 08.02.2016 21:17
wyglada świetnie, i pewnie tak samo smakuje
Janina 08.02.2016 16:13
Lubię taką kapustę ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak