Kapusta z zapiekanymi pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • pieczarki

    ok 30 dag
  • kiełbasa cienka

    ok 30 dag
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1/2 sztuki
  • grzyby suszone

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać umyte i sparzone grzyby. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć. Następnie do kiełbasy dodać drobno pokrojoną cebulę i wymieszać. Wszystko dodać do kapusty. Kapustę gotować do miękkości i doprawić do smaku. Pieczarki umyć, podsmażyć na maśle. Ugotowaną kapustę przełożyć na salaterkę. Na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat