Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z tymiankiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dkg
słonina mielona 15 dkg
mąka 3 łyżki
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
tymianek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z tymiankiem

Kapustę odcisnąć, jeśli jest za bardzo kwaśna obgotować i wodę odlać. Następnie zalać kapustę wodą, dodać tymianek i ziele, posolić i dusić. Słoninę stopić,skwarki wybrać łyżką i dorzucić do kapusty. Kiedy kapusta będzie miękka zrobić ciemną zasmażkę (najpierw przyrumienić makę na patelni) na tłuszczu wytopionym ze słoniny- (jeśli tłuszczu jest dużo część odlać) i zasmażyć. Dosolić, popieprzyć do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.02.2014 16:54
pyszna do II dania
Mati13 29.01.2013 20:43
smacznie, super dodatek do obiadu
Goya 28.09.2011 08:52
coś oryginalnego
Wacław 20.08.2011 15:10
b.ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak