Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z świeżymi grzybami i suszonymi śliwkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby leśne 1 kg
śliwki suszone 15 dkg
kość 30 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z świeżymi grzybami i suszonymi śliwkami

Kapustę odcedzić i posiekać. Wypłukać, zalać wodą i zagotować. Jeśli jest za kwaśna, to odlać wodę i zalać świeżą. Posolić, dodać kość, liście laurowe, ziele angielskie, kminek i gotować. Grzyby obrać, umyć, pokroić i gotować w osobnym garnku przez 15 minut. Wyjąc łyżką cedzakową i dołożyć do gotującej kapusty. Dodać suszone śliwki. Całość gotować razem aż do miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 30.09.2014 11:20
smaczna)))
IwonaKa 26.09.2014 15:03
lubię taką kapuchę
ONY_za_kare 23.09.2014 10:38
smaczne danie
Kejti 23.09.2014 09:42
Chętnie się poczęstuję :-)
inka2012 20.09.2014 09:23
smakowicie wygląda!
agnieszka214 19.09.2014 15:11
alez super musi smakowac
Futka 19.09.2014 13:01
Przepyszna kapusta :)
marcia7 19.09.2014 11:59
taka świąteczna
IlonaAlbertos 19.09.2014 11:58
Smakowita kapustka.
ben-ka 19.09.2014 10:34
Mnie też by smakowała:)
olkaaa 19.09.2014 10:21
bardzo lubię
wyattearp 19.09.2014 09:42
super kapustka
Ola1984 19.09.2014 09:41
Uwielbiam taką kapustę :) Również do bigosu dodaję suszoną śliwkę - świetnie podkręca smak.
Christopher 19.09.2014 09:40
Pyszna kapusta ,z taką ilością grzybów to raj.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak