Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z suszoną śliwką i żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
masło 1 łyżka
rozmaryn 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
suszone śliwki kalifornijskie 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
żurawina
goździki mielone 1/2 łyżeczki
grzyby suszone 1 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z suszoną śliwką i żurawiną

W jednej miseczce zalewamy wrzątkiem suszone grzyby w drugim drobno pokrojoną suszoną śliwkę.
Kapustę dusimy na małym ogniu aż zmięknie.
Dodajemy masło, grzyby, suszoną żurawinę, śliwki, kminek, rozmaryn, goździki, cukier i podsmażymy pod przykryciem ok 10 minut.
Następnie dodajemy 1/2 szklanki wina i dusimy jeszcze przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 10.11.2013 19:04
do tej pory robiłam tylko czerwoną kapustę z żurawiną i była pyszna, spróbuje również tej wersji z białą
Joannasz3190 10.11.2013 17:16
Rewelacyjne połączenie :)
bogusia19 10.11.2013 16:09
super połączenie
aniagdz 10.11.2013 15:33
nigdy tak nie robiłam:) super pomysł
Aleksandra/Olcia 10.11.2013 15:32
bardzo apetyczna
Renata9 10.11.2013 15:24
kapusty z żurawiną nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje
dodi 10.11.2013 15:16
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak