Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z soczewicą

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
pieczarki 20 dag
śliwki suszone 10 sztuk
przecier pomidorowy 1 łyżka
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kapusta biała 1 kilogram
wywar mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z soczewicą

Kapuste opłukać, osuszyć i pokroić. Zetrzeć na tarce jarzynowej marchew i dodać do kapusty. Zalać wywarem mięsnym lub warzywnym i gotować około godziny. Soczewicę opłukać, zalać wodą i ugotować. Jeżeli nie wchłonęła całej wody - odsączyć na sicie. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić. Dużą cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na tłuszczu cebulę i dodać do gotującej się kapusty. Pieczarki również podsmażyć na tłuszczu i dodać do kapusty. Śliwki drobno pokroić i też dodać do kapusty. Następnie dodać soczewicę, łyżkę przecieru pomidorowego, przyprawę do kapusty lub przyprawy wg własnego uznania i gotować jeszcze razem około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.01.2015 11:51
Źle wybiły się składniki, do potrawy użyłam kapustę kiszoną a nie białą
Jansko 27.10.2013 10:55
smaczna kapustka, ciekawy przepis
Magda60 16.03.2013 20:51
smaczne z soczewica
Skoter 16.02.2013 14:58
chyba zrobię
okrysia 14.02.2013 17:02
Smaczne to!
matesko 11.02.2013 11:18
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak