Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z różowym odcieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 1 łyżka
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka
sok buraczkowy
sól 1 szczypta
kapusta kiszona 4 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z różowym odcieniem

Z podanych składników zarobić ciasto naleśnikowe zabarwione sokiem buraczkowym. Upiec naleśniki. Kapustę wypłukać, zalać wodą, postawić do gotowania. Na patelni rozgrzać smalec, przesmażyć pokrojoną cebulę, dodać do kapusty. Gotować do miękkości. Z mąki i oleju zrobić jasną zasmażkę, dodać do kapusty. Doprawić do smaku. Naleśniki pokroić w paski, a następnie w kwadraciki, dodać do kapusty, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak