Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 słoik
rodzynki 1 garść
cebula czerwona 1/4 szt
jabłko 1 szt
cukier
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz

Porada

Podawać do mięsa i ziemniaków/pyz.

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z rodzynkami

Rodzynki namoczyć we wrzącej wodzie. Kapustę podgrzewać w garnku (razem z tą wodą ze słoiczka).
Na patelni podsmażać na odrobinie masła cebulę i jabłko z cukrem. Po 3-4 minutach dodać kapustę i rodzynki. Dusić ok 15-20 minut. Na koniec przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 11.09.2016 09:19
Uwielbiam taką kapustkę :)
Futka 10.09.2016 13:55
Przepyszna kapustka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak