Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pulpetami w pomidorach

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dla nas idealne danie jednogarnkowe.

Składniki:

Składniki:

kapusta biała 500 gramów
ziemniaki 500 gramów
łopatka wieprzowa 600 gramów
cebula 1 sztuka
passata pomidorowa 400 mililitrów
bulion warzywny 300 mililitrów
mąka 1 łyżka
woda zimna 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pulpetami w pomidorach

Kapustę szatkujemy.
Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki.
Łopatkę wieprzową mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki.
W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, zalewamy bulionem i passatą. Dodajemy ziemniaki i pulpety. Całość zapiekamy 90 min w 200°C. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.02.2019 13:31
Bardzo smaczny obiadek : )
Bożena Matuszczyk 20.02.2019 10:13
Pyszne danie ,proste i smaczne.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak