Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pomidorami i jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kapusta jest smaczna podana jako dodatek do obiadu. Podobną robiła moja mama tylko bez pomidorowego dodatku.

Składniki:

Składniki:

kapusta kiszona 3 kilogramy
jabłka 2 sztuki
liście laurowe 3 sztuki
kiełbasa wiejska 70 dag
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przecier pomidorowy 1 szklanka
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pomidorami i jabłkiem

Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy i obrane, starte na tarce jabłka. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażmy na rozgrzanym tłuszczu. Oprószamy mąką chwilę smażymy i dodajemy do kapusty. Dobrze mieszamy, dodajemy przecier (można koncentrat), doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak