Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
cebula 2 sztuki
kiełbasa cienka 30 dag
olej 3 łyżki
kość 1 sztuka
sól
konscentrat pomidorowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pomidorami

Kapustę szatkujemy, cebulkę siekamy i podduszamy na oleju, przekładamy do garnka. Dodajemy kapustę i kość, następnie wodę i wstawiamy na ogień. Gotujemy do momentu, gdy kapusta będzie miękka. Kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do kapusty i dalej gotujemy z przyprawami. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i dodajemy sól oraz pieprz do smaku/ Podajemy z ziemniaczkami albo pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.06.2012 13:32
ale ekstra
Rafał10 20.06.2012 13:31
ale ekstra
Agnieszka91 20.06.2012 12:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak