Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
40 dag
pieczarki
1/4 kg
cebula
1
kiełbaski
2
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 ziarna
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

1. Kapustę zalewamy wrzącą wadą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 1 5 min, żeby kapusta nie była zbyt kwaśna. Następnie wyjmujemy z garnka, polewamy zimną wodą, odsączamy i szatkujemy.
2. Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni, dodajemy również pokrojona cebulkę.
3. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy razem z kiełbaską i cebulą. Następnie dodajemy poszatkowana kapustę i wszystko razem chwile dusimy. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 31.03.2011 10:38
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak