Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta kiszona 400 gram
pieczarki 300 gram

Do gotowania

ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Pozostałe przyprawy

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

1.
Kapustę delikatnie kroimy jeżeli jej kawałki są zbyt duże.
2.
Kapustę wrzucamy do garnka dodajemy przyprawy zalewamy wodą i gotujemy ok 30 min. Po tym czasie odcedzamy, zalewamy kapustę świeżą wodą i gotujemy do miękkości.
3.
Pieczarki czyścimy, i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy na rozgrzane masło i przesmażamy do momentu odparowania wody spod pieczarek
4.
Do kapusty dodajemy pieczarki, oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i przesmażamy ok 15 minut na małym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak