Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
kiełbasa 10-15 dag
pieczarki 10-15 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
na ciasto naleśnikowe
mleko 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka
sól 1 szczypta
kapusta kiszona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Kapustę odcisnąć, jeśli bardzo kwaśna, opłukać. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulkę, zeszklić. Dodać kapustę, wymieszać i chwilę dusić. Zalać wodą by zakryła kapustę, można dodać suszonego grzybka i dusić do miękkości kapusty. Dodać pokrojoną kiełbasę i chwilę dusić. Doprawić do smaku. Pieczarki umyć, oprószyć solą i pieprzem, albo przyprawą kuchenną. Mleko połączyć z wodą, jajkiem i mąką. Mąki dodać tyle, aby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Posolić albo dodać przyprawę. Na patelni rozgrzać olej, maczać w cieście pieczarki i smażyć na rumiano. Usmażone pieczarki dodać do kapusty i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak