Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
pieczarki
cebula
marchew
szczypiorek
smalec
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Kapustę poszatkowałam, wrzuciłam do garnka i zalałam wodą do ok. 1/3 wysokości kapusty. Kiedy woda zaczęła się gotować, osoliłam, dodałam startą marchewkę, posiekaną cebulę, pokrojone w ćwiartki pieczarki (ok. pół kilograma), pęczek szczypiorku, solidnie opieprzyłam. Gotowałam, aż kapusta była miękka. Dodałam zasmażkę ze smalcu i mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak