Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

kapusta kiszona 30 dag
pieczarki 6 średnich
boczek 15 dag
marchew 1/2

Przyprawy i dodatki

miód 3 łyżeczki
przyprawa uniwersalna szczypta
masło łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z miodem

Kapustę odciskam, kroję, zalewam wodą (tak, aby była przykryta). Gotuję około 20 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych.
Pieczarki kroję w plasterki, boczek w paseczki, a marchew ścieram na tarce o dużych oczkach.
Wszystko podsmażam na łyżce masła, dodaję do kapusty wraz z miodem.
Mieszam, gotuję kolejne 20 minut. Całość doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak