Kapusta z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/3 główki
  • kapusta kiszona

    25 dag
  • ryż

    1 woreczek
  • mięso z kurczaka

    1 kg
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przyprawa do kurczaka

  • cebula

    1 szt
  • olej

    25 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą szatkujemy i gotujemy w wodzie do miękkości, wodę odlewamy.

Woreczek ryżu gotujemy w wodzie z odrobiną soli.

Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy do miękkości z odrobiną wody, wodę odlewamy, a kapustę kroimy.

Mięso drobiowe gotowane, np z rosołu, rozdrabniamy, lub surowe-smażymy.
Cebulę obieramy i kroimy na drobno, przesmażamy na oleju, wrzucamy ostudzoną do mięsa.

Ryż płuczemy w wodzie i wrzucamy do mięsa, kapustę kiszoną również, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Wykładamy na talerz z kapustą białą.

Jedną garstkę kapusty białej można również zmieszać z mięsem jak mamy dużą główkę białej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miodunka 01.03.2015 14:43
Dobry pomysł- smacznie wygląda!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat