Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 główki
kapusta kiszona 25 dag
ryż 1 woreczek
mięso z kurczaka 1 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
cebula 1 szt
olej 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z mięsem

Kapustę białą szatkujemy i gotujemy w wodzie do miękkości, wodę odlewamy.

Woreczek ryżu gotujemy w wodzie z odrobiną soli.

Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy do miękkości z odrobiną wody, wodę odlewamy, a kapustę kroimy.

Mięso drobiowe gotowane, np z rosołu, rozdrabniamy, lub surowe-smażymy.
Cebulę obieramy i kroimy na drobno, przesmażamy na oleju, wrzucamy ostudzoną do mięsa.

Ryż płuczemy w wodzie i wrzucamy do mięsa, kapustę kiszoną również, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Wykładamy na talerz z kapustą białą.

Jedną garstkę kapusty białej można również zmieszać z mięsem jak mamy dużą główkę białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 01.03.2015 14:43
Dobry pomysł- smacznie wygląda!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak